Mennyibe fáj a könyvelés? – Könyvelési díjak Budapesten

Könyvelési díj

Hogyan vizsgáltuk a budapesti könyvelési díjakat?

Összesen több mint 50 budapesti könyvelőiroda online elérhető kalkulátorának adatát gyűjtöttük össze Budapest minden kerületéből.

A számítás alapjául egy átlagosnak mondható, kisebb szolgáltató vagy kereskedő cég adatait vettük alapul az alábbiak szerint:

  • Cégforma: Kft.
  • Éves nettó árbevétel: 10 000 millió Ft
  • Foglalkoztatottak száma: 2 fő (gyakorlatilag a tulajdonosok)
  • Bejövő, kimenő számlák száma: 50 db/hó
  • Banki tételek száma: 50 db/hó
  • Pénztári tételek száma: 50 db/hó
  • Devizás tételek száma: 2 db/hó
  • ÁFA bevallás módja gyakorisága: normál ÁFA, havi

Az eredményeknek vettük az átlagát, valamint vizsgálatuk a legmagasabb és a legalacsonyabb könyvelési árakat.

Az átlagos könyvelési díj Budapesten

Az átlag 30 308 Ft/hó + ÁFA lett. Ez a díj magában foglalja a könyvelést, bérszámfejtést, a KSH bevallások elkészítését, azonban – a legtöbb esetben – a beszámoló elkészítéséért még egy havi díjat kell fizetni. Ezt beleszámítva, és 12 hónapra elosztva a tényleges érték 32 833 Ft+ÁFA.

Erre rájönnek még az eseti jelleggel végzett szolgáltatások többletköltségei (pl. hivatalos levelek, fizetési kedvezmények stb.).

Hol a legolcsóbb és hol a legdrágább a könyvelés?

A legolcsóbb kerületnek a VII. adódott, azonban ehhez hozzájárult az is, hogy több iroda is nyújt ebben a kerületben ún. on-line könyvelést, amelynek árai első ránézésre kedvezőbbek, azonban a csábító alapdíjra több egyéb tétel is rájön. A legalacsonyabb könyvelési díj is itt volt, 11 940 Ft/hó+ÁFA áron.

A legdrágább kerület a XIX. volt, de méltán foglalnak el kiemelt helyet a budai kerületek közül az I. a II. és a XII.

Kispesten adódott a legmagasabb könyvelési díj is, 53 000 HUF/hó+ÁFA értéken, azonban ezért igen színvonalas szolgáltatást is kínáltak.

Mi a reális könyvelési díja egy kisebb Kft-nek?

A példaként használt Kft. könyvelési díjai jellemzően 28 000-33 000 Ft/hó+ÁFA összeg között mozognak. Ez reális könyvelési árnak tekinthető.

Óvakodjunk a túl olcsó szolgáltatástól! A nem reális, önköltség környéki vagy az alatti szolgáltatás minden esetben a minőség rovására megy.

A fenti könyvelési díjért 8-10 órát tud a könyvelő havonta a céggel foglalkozni. Ez magában foglalja a könyvelést, bevallást, bérszámfejtést, valamint a konzultációt is. Megfelelő gyakorlattal ez elegendő a cég havi könyvelési feladatainak ellátására.

A beszámolókészítés általában újabb egy havi könyvelési díjba kerül. Ez is jogos költség, mivel az éves beszámoló elkészítése nem kis feladat.

A zökkenőmentes munka feltétele, hogy a könyvelő a könyvelési bizonylatokat megfelelően előkészítve, rendezett formában kerüljenek átadásra.

További kérdéseivel kapcsolatban szívesen válaszolunk.

Web: www.whisperingtree.hu

E-mail: whispeirngtree@gmail.com

Tel: +36 20 548 4103

“Mennyibe fáj a könyvelés? – Könyvelési díjak Budapesten” bejegyzéshez egy hozzászólás

Hozzászólások lezárva